🧲Rubikova kostka » návod » (2024)

Hodnocení složení Rubikovy kostky: 9,5/10

  • Jednoduchost: S trochou snahy složíte libovolnou Rubikovu kostku
  • Efekt: Ohromíte všechny, kteří považují složení kostky za nemožné

Odpověď: Jak složit Rubikovu kostku

Pro složení Rubikovy kostky 3x3x3 je nutné držet se předem daných pravidel apostupů. Je důležité dodržovat postup vrstvu za vrstvou asprávně aplikovat poměrně jednoduché algoritmy. Algoritmů, které si musíte osvojit, abyste mohli složit Rubikovu kostku, je celkem 5.Průměrný počet tahů na složení kostky se pohybuje mezi 80 a100. Tato metoda je vhodná zejména pro začátečníky. Existuje například metoda Friedrich, díky které lze kostku bleskově složit včase kolem 10 sekund. Je dostupný opravdu rychlý způsob, jak složit Rubikovu kostku. Je však nutno znát kolem 90 algoritmů.

Návod jak poskládat Rubikovu kostku 3x3x3

Ke složení Rubikovy kostky je potřeba vycházet zobecně platného značení, aby použité algoritmy byly lehce pochopitelné. Označení vychází za anglických výrazů. L (left) značí otočení levé strany, R (right) otočení pravé strany, F (front) otočení přední strany, B (back) otočení zadní strany, U (up) otočení horní strany, D (down) otočení spodní strany. Znak ' (tzv. apostrof) pak značí otočení proti směru hodinových ručiček. Písmeno bez tohoto znaku naopak znamená otočení po směru hodinových ručiček. Směr hodinových ručiček se určuje zkolmého pohledu na stranu krychle.

Návod na složení Rubikovy kostky včeském jazyce atím nejjednodušším způsobem nabízí několik stránek. Pokud si nejste jisti, můžete použít itzv. online solvery, tedy aplikace určené prohlížeči, vnichž si na modelu Rubikovy kostky jednoduše naklikáte barvy krychliček apak necháte umělou inteligenci spočítat správný postup knávodu jak složit Rubikovu kostku. A kde si takovou Rubikovu kostku můžete zakoupit? Můžete zkusit výhodný nákup zAliexpressu zČíny.

Video: postup skládání Rubikovy kostky

Pokud vám nestačí psaný návod na složení Rubikovy kostky aani nechcete využít online solver, ale stále máte touhu naučit se sami hlavolam pokořit, tak dalším krokem může být výukové video. Na serveru YouTube je kdispozici několik tutoriálů na jednoduchý postup složení Rubikovy kostky. Máme ipostup, jak vysvobodit ježka zhlavolamu ježek vkleci. Jste dobří ve skládání? Tak to byste měli zvážit studium na Karlově univerzitě, obor počítačových her.

Dino Rubikova kostka

Rubikova kostka je jednoduchý mechanický hlavolam ve tvaru krychle, který se skládá zdalších malých krychlí. Úkolem je uspořádat dílčí části podle barev do jednotných polí. Takovým způsobem, aby každá strana byla obarvena jen jednou barvou. Kostka byla původně formátu 3x3x3 (udává počet krychlí). Vynalezl ji maďarský sochař aarchitekt Ernő Rubik ana přelomu 70. a80. let dvacátého století byla naprostým hitem. Prodávala se vmilionech kusů. Postupně se hlavolam měnil ana trhu se objevily ještě varianty Rubikovy kostky 2x2x2, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6 a7x7x7. Dále se objevily ještě modifikace těchto základních modelů.

Ale my zůstaneme uklasiky anávodu pro její složení. Jedním zvýrobců kvalitních hraček aje Dino, Rubikova kostka vychází zoriginálu. Chtěli byste raději nějakou osvědčenou hru pro veší počet hráčů, třeba na párty? Výborně se na to hodí deskovka Krycí jména. Pokud je pro vaše dítko rubikova kostka moc složitá, zkuste vybrat nějakou jednodušší, ale atále zábavnou hračku jako je modelínový Play Doh Zubař TV. Baví vás hlavolamy? Potom byste měli zkusit magnetické kuličky Neocube, které navíc podpoří vaši tvořivost. Zkrátka dobrý dárek třeba pro Den otců!

Máte rádi hry svýzvou? Potom si jistě rádi zahrajte šachy. Poradíme vám, kde začít hrát šachy online. Další dobrou výzvou je hlavolam Intellect Ball, který pobaví jak děti, tak idospělé, co mají rádi výzvy.Baví vás hledat řešení různých hlavolamů apuzzlů? Zkustelogickou hru Cut the Rope. Je na vás skládání Rubykovy kostky moc složité? Co takhle zkusit zábavnou logickou hru Logik - lze si ji zahrát ionline proti počítači!

Rubikova koule – 360

Rubikova koule 360° je mechanický hlavolam zdílny maďarského tvůrce Erna Rubika, jehož nejslavnějším výtvorem je Rubikova kostka. Úspěch jeho kostky se mu sice napodobit nepovedlo, ale stále to zkouší. Proto se objevila Rubikova koule, nebo také Rubik's 360, ve které jsou uvnitř umístěny barevné kuličky, jež je nutné přemístit do barevných otvorů ve vnější kouli. Vypadá to jednoduše, ale není. Hlavolam je vhodný pro děti od 8 let.

Rubikova kostka rekord

Trápíte se při skládání Rubikovy kostky anevíte si rady, jak ji vůbec složit? Pak se podívejte na následující video, ve kterém jihokorejský borec Sejung Beom Čo kostku složil za 4,591 vteřiny austanovil tím světový rekord. Ale to není jediná „kuriozita“.

Takový Číňan Que Jianyu zase stanovil rekord ve skládání třech Rubikových kostek naráz během žonglování. Zdá se to neuvěřitelné? Potom se podívejte na video níže... Podobně talentované borce uvidíte, jak předvádějí doslova neuvěřitelné triky syoyem.

Jak složit rubikovu kostku poslepu

Myslíte si, že si zvás dělá někdo legraci? Složit Rubikovu kostku poslepu? Je to možné! Pravidla jsou následující: Nejprve si kostku důkladně prohlédnete azapamatujete si umístění všech barev. Následně si nasadíte šátek (prostě zakryjete oči) auž jenom skládáte. Nemožné? Omyl. Musíte být obdařeni dobrou pamětí asamozřejmě schopností Rubikovu kostku složit. Rekord drží Polák Marcin Maskow sčasem 21,176 vteřin...

A co vy, podařilo se vám složit Rubikovu kostku? Jaký je váš rekordní čas? Podělte se snámi vkomentářích?

🧲Rubikova kostka » návod » (1) Je na vás Rubikova kostka moc složitá? Zkuste ježka vkleci!

🧲Rubikova kostka » návod » (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6151

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.